Delta Wines

Delta Wines is een van de langstlopende relaties die Flexcom heeft. Een prachtige samenwerking die door beide partijen gewaardeerd wordt. 

Delta Wines is gevestigd  in Waddinxveen en is de grootste wijnimporteur in Nederland. Ze onderscheiden zich door wereldwijde sourcing en levering aan diverse kanalen, waaronder detailhandel, groothandel, online en export.

Communicatie is voor hen heel belangrijk, zeker omdat er wereldwijd geleverd wordt.
Reden genoeg om kort in gesprek te gaan met Marcel Versluis, ICT Manager bij Delta Wines.

De oplossing met MS Teams bleek niet te voldoen aan onze wensen. Er is een alternatief aangeboden, waarbij we een demo op locatie kregen en later zelf hebben getest met een eigen testomgeving. Dit zijn zaken waarin Flexcom zich gedraagt als een partner en laat zien mee te willen denken.

Marcel Versluis

Wat was het specifieke probleem of uitdaging voordat je onze diensten of producten gebruikte?

De eerste kennismaking met Flexcom moet rond de jaren ‘90 geweest zijn. Marcel kwam iets later in dienst bij Delta Wines. Er werd in die jaren gewerkt met een telefooncentrale, welke later door Flexcom vervangen is door een Unify centrale. Ook de mobiele contracten zijn op een gegeven moment ondergebracht bij Flexcom.

“Een aantal jaar terug liep de centrale tegen de limiet aan van wat er mogelijk was. Door Covid kwamen we er bovendien achter dat er een groeiende vraag was naar flexibel werken en bereikbaar zijn. De huidige telefooncentrale had hier geen mogelijkheden voor.”

Hoe Flexcom bijgedragen aan het oplossen van dit probleem of uitdaging?

“We wilden eigenlijk gaan bellen met MS Teams, maar dit bleek al snel vrij beperkt in de mogelijkheden. De gesprekken met Flexcom leidde ons uiteindelijk naar de Managed Voice 3 oplossing, waarbij we wel een volwaardige oplossing kregen en bovendien alle mogelijkheden gaf op het gebied van inrichting, hybride werken en gebruiksvriendelijkheid.

De meeste gebruikers maken nu gebruik van een softphone in combinatie met een headset. Slechts een aantal werkplekken hebben om een praktische reden nog een fysiek toestel op het bureau staan. Het gebruik kunnen maken van de softphone geeft veel voordelen als er vanuit huis of vanuit het buitenland wordt gewerkt. De bereikbaarheid en het inzicht in de beschikbaarheid van collega’s heeft hierdoor echt een verbetering gekregen.”

Waarom heb je voor Flexcom gekozen?

Marcel geeft aan dat er, ondanks de langdurige relatie met Flexcom, ook gesproken is met andere partijen. De oplossing die Marcel en zijn collega’s voor ogen hadden werd door Flexcom niet meteen omarmd, maar juist kritisch bekeken.

“De oplossing met MS Teams bleek niet te voldoen aan onze wensen. Er is een alternatief aangeboden, waarbij we een demo op locatie kregen en later zelf hebben getest met een eigen testomgeving. Dit zijn zaken waarin Flexcom zich gedraagt als een partner en laat zien mee te willen denken.

Bovendien is de manier van communicatie fijn. De gesprekken met Maurits, de accountmanager, gaan zeker niet altijd over werk. De persoonlijke aandacht is heel fijn. Zaken worden uitgelegd op een logische, bijna simpele manier. Dit is verhelderend als je het vergelijkt met andere leveranciers.

De wetenschap dat we ontzorgd worden en bepaalde randzaken kunnen afdragen aan een partner, zorgt ervoor dat wij ons op onze eigen werkzaamheden kunnen richten. Dat is iets wat we al wisten en waar wat uiteindelijk doorslaggevend was om de samenwerking met Flexcom voort te zetten.”

Maurits zegt over de relatie:

De relatie met Delta Wines en met name met Marcel gaat al heel ver terug. Dat zorgt er ook voor dat je een bepaalde vertrouwensband opbouwt.

We willen graag gezien worden als partner en niet als alleen maar een leverancier of dozenschuiver. Dat dit herkend wordt door, in dit geval door Delta Wines, geeft aan dat we goed bezig zijn. Wij zijn als Flexcom zijnde oprecht trots op een klant als Delta Wines. 

Over Delta Wines

Delta Wines is een internationaal georiënteerde marktspeler in wijn, met een belangrijke rol op de Nederlandse markt. In Nederland geldt Delta Wines als grootste wijnimporteur. Er wordt door de verschillende werkmaatschappijen wereldwijd gesourcet en geleverd aan o.a. detailhandel, groothandel, vakhandel en export.