Sinds de oprichting in 1989 is Flexcom uitgegroeid tot één van de succesvolste telecombedrijven in de Randstad en misschien wel Nederland. Inmiddels zijn er ca. 20 medewerkers in dienst en bedienen wij ruim 4.500 klanten in alle denkbare branches. Van ZZP’er tot MKB en van zorginstellingen en ziekenhuizen tot grote multinationals.

4.500 klanten is best een groot aantal voor een relatief kleine club. Maar toch lukt het elke dag weer om al die klanten te bedienen, tevreden te houden en af en toe te voorzien van een wow-moment.

Locatie

Flexcom is ruim 32 jaar actief geweest vanaf de Noordkade in Waddinxveen. In augustus 2021 zijn wij verhuisd naar ons prachtige pand aan de Coenecoop. Natuurlijk zijn wij gewoon in Waddinxveen gebleven. Lekker centraal in het Groene Hart en de Randstad én dichtbij onze klanten.

Een old-school familiebedrijf

Toen Gert Marchand in de jaren 80 begon met Marchand Telecom stond hij met z’n schop in de grond geulen te scheppen voor de PTT. Toen de werkzaamheden veranderden naar het leveren van faxapparatuur en telefooncentrales, werd Flexcom opgericht. Groot voordeel van binnen werken was dat Gert niet meer overgeleverd – en afhankelijk – was van het Nederlandse weer.

Flexcom groeide in de jaren erna snel uit naar een stabiel bedrijf in de telecomsector. Nieuwe technieken werden omarmd, wat in een markt vol innovatie nog steeds een belangrijke eigenschap is.

Zo leverden wij jaren lang faxapparatuur, telefooncentrales over ISDN en later IP, hosted telefonie, videobellen, online werkplekken en natuurlijk waren wij getuige van de introductie van de mobiele telefoon en de smartphone van vandaag de dag (en morgen).

In 2015 stapte Gert uit het bedrijf en is Flexcom overgenomen door twee van zijn dochters en hun mannen. Maaike en Jaap en Carolien en Maurits waren, alle vier, al jaren in dienst voordat zij de eigenaar werden. Flexcom mag met recht een familiebedrijf genoemd worden.

Work hard, play hard

Binnen Flexcom is (vooral bij de mannen) voetbal een belangrijk aspect van het leven. Bij ons lopen Ajax en Feyenoord supporters gewoon door elkaar en wordt een PSV’er ook gewoon getolereerd.

De hang naar één van de voetbalsteden heeft zich binnen ons bedrijf wel gevormd tot een typisch geval van ‘Flexcom DNA’.

Dat Flexcom DNA bestaat uit een aantal factoren, waarin Amsterdamse bravoure gecombineerd wordt met de Rotterdamse havenmentaliteit van hard werken, snel schakelen en keuzes maken. En als je daar nog de Brabantse gezelligheid mee vermengt, dan is het ook nog leuk om voor, maar zeker ook met, Flexcommers te werken.

Om de sportiviteit nog extra aan te dikken hebben wij een tafelvoetbalspel, een tafeltennistafel en een dartbord in ons pand. Hiermee vermaken wij ons, vooral in de pauzes. Al wordt de pauze weleens verlengd om een winnaar te kunnen bepalen.

Overigens staan wij er ook voor open om te spelen tegen onze klanten.

Wees vooral welkom!