Vijf tips om je smartphone schoon en snel te houden

nieuws3 mei 2018

Voor veel zakelijke gebruikers vormt de smartphone het hart van de mobiele werkplek. Het device wordt allang niet meer alleen gebruikt voor telefonie alleen; ook e-mail, chat en productiviteitsapps behoren tegenwoordig tot veelgebruikte toepassingen. Het steeds intensievere gebruik zorgt er echter wel voor dat het toestel trager wordt, bijvoorbeeld omdat het geheugen steeds voller raakt. Gelukkig kun je dit met een paar handigheidjes voorkomen.

Houd een grote schoonmaak

Vaak staan er veel meer bestanden op je smartphone dan je denkt. Naast foto’s, video’s en applicaties is er vaak een folder met downloads, waarin bijvoorbeeld pdf-bestanden kunnen staan. Ga daarom regelmatig al deze folders na en verwijder wat je niet meer nodig hebt. Hiermee bespaar je heel veel ruimte en creëer je meteen weer overzicht over je bestanden. 

Leeg je cache

Deze erg effectieve mogelijkheid wordt vaak over het hoofd gezien. In het cachegeheugen van je smartphone staan bijvoorbeeld je internetgeschiedenis, cookies en restbestanden van apps. Die nemen vaak redelijk wat ruimte in. Het periodiek opschonen van deze map kan daarom al snel de nodige ruime besparen. 

Schakel cloudopslag in

Vrijwel alle smartphones bieden de mogelijkheid bestanden automatisch op te slaan in een cloudomgeving. Deze optie kun je zelf activeren nadat je hiervoor een (doorgaans gratis) account hebt aangemaakt. Cloudopslag vermindert de noodzaak voor het opslaan van bestanden op je telefoon. Het geheugen wordt daardoor ontzien, en dat draagt bij aan de snelheid van je smartphone. 

Gebruik een extra geheugenkaart

Veel smartphones bieden de mogelijkheid om het opslaggeheugen uit te breiden met een MicroSD-kaart. Deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende varianten. Het opslaan van bestanden op een microSD-kaart heeft geen invloed op de snelheid van de smartphone. Je apps blijven hierdoor snel draaien, terwijl je meteen over meer dan genoeg ruimte beschikt voor de opslag van je bestanden. 

Update regelmatig je besturingssysteem

Ook regelmatige updates van je besturingssysteem dragen bij aan de snelheid van je smartphone. Updates zorgen er bijvoorbeeld voor dat je device weerbaar is tegen dreigingen zoals malware. Deze schadelijke software kan je smartphone flink trager maken. Updates beschermen je tegen dit soort malaise.

< Naar nieuwsoverzicht

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding