Samsung presenteert opvouwbaar toestel

nieuws22 februari 2019

Samsung heeft zijn eerste vouwbare smartphone onthuld; de Samsung Galaxy Fold. Hiermee voegt het bedrijf een nieuwe categorie toe aan zijn smartphoneportfolio. Het device combineert de mogelijkheden van een tablet en die van een smartphone. Daardoor ontstaan veel nieuwe mogelijkheden op het gebied van productiviteit en multitasking.

Het beste van beide werelden

De Galaxy Fold oogt als een smartphone in de Galaxy S-lijn. Door het toestel open te klappen neemt het echter de vorm aan van een tablet. Het flexibele display is gemaakt van een buigzaam materiaal dat het 50 procent dunner maakt dan traditionele displays. Het openklappen lijkt op dat van een boek, waarbij een subtiel scharnier ervoor zorgt dat het device volledig kan worden gesloten.

Beeld en geluid van hoge kwaliteit

Op het gebied van beeld en geluid biedt de Galaxy Fold veel interessants. Het display op de voorzijde meet 4,6 inch en is voorzien van een HD+ Super AMOLED-display met een 21:9-kijkverhouding. Het opengeklapte Dynamic AMOLED-display is maar liefst 7,3 inch groot. Daarmee is het scherm Samsungs grootste smartphonedisplay tot nu toe. Het grote scherm en de door AKG afgestemde stereospeakers zouden voor een optimale beeld- en geluidservaring moeten zorgen. 

Krachtige hardware

Het toestel heeft een octacore processor en 12 GB werkgeheugen, wat garant staat voor supersnelle prestaties. Standaard is er 512 GB opslag aan boord, wat niet kan worden uitgebreid. De krachtige hardware wordt aangevuld met een passende batterij van 4380 mAh. De Galaxy Fold draait op Android 9.0 en ondersteunt zowel draadloos opladen als snel opladen via Fast Charging. 

Uitgebreide camerafunctionaliteit 

De Galaxy Fold stelt ook op cameragebied niet teleur. Er is een 10-megapixelcamera op de cover voor het maken van selfies. Aan de achterzijde bevinden zich drie camera’s; twee van 12 megapixel voor standaardfoto’s en inzoomen, en een 16-megapixel Ultra Wide Camera. Daar komt nog eens een dubbele frontcamera bij van 10 en 8 megapixel. De Galaxy Fold heeft daarmee alles aan boord om in alle omstandigheden goede foto’s te kunnen maken.

Beschikbaarheid

De Galaxy Fold is vanaf het tweede kwartaal van 2019 beschikbaar in de kleuren Space Silver, Cosmos Black, Martian Green and Astro Blue.

Natuurlijk kunt u de Galaxy Fold nu al pre-orderen, zodat u als een van de eerste kunt genieten van dit stuk innovatie. 

< Naar nieuwsoverzicht

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding