KPN stopt met 3G

Nieuws08 september 2021

Op 31 maart 2022 stopt KPN, nadat Vodafone dit al in 2020 deed, met het 3G-netwerk. Door de toenemende groei van dataverbruik is er behoefte aan een snel en stabiel netwerk. 4G biedt dit en met de capaciteit die vrijkomt door het stoppen van 3G is er tevens meer ruimte om 5G landelijk uit te rollen.

Beste mobiele netwerkervaring
Om u de beste mobiele netwerkervaring te bieden kan het nodig zijn om de toestelinstellingen aan te passen, oude simkaarten te wisselen en wellicht oudere toestellen of apparaten te vervangen.

Aanpassen toestelinstellingen
Beschikt uw toestel of apparatuur over 4G of 5G, maar is er een keuze gemaakt om via 3G te werken? Dan moeten de toestelinstellingen worden aangepast.

Vervangen oude simkaarten
Oudere simkaarten, vaak ouder dan 10 jaar, zijn niet geschikt voor 4G of hoger en voldoen niet aan de laatste veiligheidseisen. Deze simkaarten moeten worden vervangen. Houdt ook rekening met simkaarten welke in apparaten worden gebruikt.

Vervangen verouderde toestellen
Toestellen en apparaten die geen 4G ondersteunen en niet vervangen worden zullen worden teruggezet naar 2G. Houdt er rekening mee dat geluidskwaliteit en internetsnelheid bij 2G vele malen lager ligt dan bij 3G of hoger. Wilt u een optimale netwerkervaring? Vervang dan tijdig uw toestellen of apparatuur.

Mochten wij als Flexcom iets voor u kunnen doen, aarzel dan niet en neem vooral contact op met een van onze Servicedesk medewerkers of uw accountmanager.

< Naar nieuwsoverzicht

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding