Countdown: ISDN vervalt

nieuws15 februari 2019

Over iets meer dan zes maanden vervalt ISDN. Maakt u nog gebruik van ISDN lijnen, dan is het nu tijd voor actie. Voordat het te laat is...

Wat gebeurt er na 1 september 2019?

Het is nog niet helemaal duidelijk wat er gaat gebeuren naar de streefdatum die door KPN is opgelegd. KPN geeft vanaf het eerste moment aan dat 'de stekker eruit gaat'. Dit zou betekenen dat u, als u op 1 september nog op ISDN zit, niet meer kan bellen of gebeld kan worden. Er gaan ook geruchten dat de ondersteuning op ISDN stopt. Dit zou betekenen dat er in het geval van storingen geen hulp meer geboden zou worden. 

Ons idee is dat u sowieso het risico niet moet willen lopen.

Waarom stopt ISDN?

ISDN is een verouderd medium. Met de komst van VoIP (bellen via het internet) heeft u als eindgebruiker meer mogelijkheden die bovendien, in veel gevallen, voordeliger zijn.

Daarnaast heeft ISDN een zware uitwerking op de capaciteit van het kopernetwerk. Dit heeft dan weer invloed op o.a. de bandbreedtes van ADSL en VDSL verbindingen. Door het steeds lager wordende aantal ISDN klanten zien wij nu al een stijging in snelheden. 

Het onderhouden van ISDN verbindingen is voor KPN duur en wordt, doordat veel bedrijven overstappen op VoIP, per aansluiting steeds duurder. Dit zorgt ervoor dat ISDN, als dit in de lucht zou blijven, ook voor eindgebruikers duurder zou worden.

Wat is het alternatief?

Bellen via het internet is voor veel ondernemers dé oplossing als het gaat om een alternatief. Hierin heeft u de keuze tussen een traditionele, fysieke centrale of een een hosted telefonieoplossing.

Via onderstaande knoppen leest u daar meer over.

Vaste Telefonie

Totaaloplossing

 

< Naar nieuwsoverzicht

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding